bijgewerkt op 14 mei 2018 astrologie en............  ..  ontdekjepotentieel  deskundige en int. gids bij levensvragen


Op deze pagina zie je mijn favoriete tarotspellen. De hier afgebeelde mannen komen uit de familiekaarten van de Voyager Tarot. De familie-kaarten zijn een update van wat vroeger de hofkaarten waren. 
Nog meer moois:  
​Als een duveltje uit een doosje: De Duivel! De door het christendom gedemoniseerde bosgod Pan, bekend van de Pansfluit en het plezier dat hij erin had om mensen panische schrik aan te jagen
Beelden: de Rolling Stones en de hoezen van hun LP's en CD's; figuren en figuranten in Shakespeare's Midsummer Night's Dream; films als De Vierde ManBof en Fight Club, en series als House of Cards en Game of Thrones
Met Balans treden we weer in een heel andere wereld. Toch fijn dat niet alleen het gegeven van precisie in beeld wordt gebracht. Ook de dynamische kant van balans is te zien, zoals bij de ballonvaarder en de zweefvlieger. Het geheel suggereert een spel met uitersten als vorm van levenskunst. Ernst en verrukking, bijna tegelijkertijd. Hoe verbind je genot en ontspanning met aandacht? 

​Ziehier de Kracht als - voorlopig! - laatste voorbeeld van de Voyager Tarot. Het gaat bij dit principe uiteraard niet over spierkracht, maar over energie, passie en moed. Heb het lef om jezelf te laten zien en te laten horen. 
Ontwikkel je creativiteit en zelfexpressie, zonder censuur en met fijngevoeligheid. Maak je eigen keus: "doe maar gewoon, dan doe je al gek genoeg", of "doe maar gek, dan doe je al gewoon genoeg".
​Hier de twee pentagrammen van het bekende Rider-Waite spel. Het lemniscaat als symbool voor de eeuwigheid vormt een mooi contrast met de dansende evenwichtskunstenaar en de absurd hoge golven (emotionele schommelingen) op de achtergrond.

Crowley schiep - samen met Frieda Harris - de tarot van Thot
De één wijst het af, de ander vindt het prachtig. Niet altijd geschikt voor consulten, wel leerzaam en inspirerend studiemateriaal. 
Hier het Universum en de Dwaas naast elkaar.
Hiernaast, uit de Voyager Tarot:

de Man van Kristallen

de Man van Staven

de Man van Bekers

De ridders van de traditionele tarot hebben bij de Voyager  plaatsgemaakt voor de mannen. Niet om ridderlijk gedrag af te schrijven, integendeel.