bijgewerkt op 14 mei 2018 astrologie en............  ..  ontdekjepotentieel  deskundige en int. gids bij levensvragen
Over Marcel Zwart

In 1978 begon ik met mijn studies in astrologie en tarot. Wat mij in tarot en astrologie van begin af aan geboeid heeft is de wederzijdse spiegeling van ons innerlijk met de kosmos om ons heen. Ik raakte daarbij steeds meer onder de indruk van de scheppingskracht die ieder van ons in zich heeft en ontdekte hoe we onze creativiteit kunnen ontplooien. Het gevoel, dat uit een diepere laag voortkomt dan de emotie, is de motor die het creatieve proces aandrijft. (Zelf-)aanvaarding en compassie zijn de begeleidende krachten waarmee de inspiratie daadwerkelijk uitgedrukt kunnen worden. Het is mijn streven om deze kwaliteiten bij het geven van workshops en privé-sessies en ook in mijn eigen leven steeds verder te ontwikkelen. 
In 1987 ontdekte ik de Voyager Tarot, een inspirerend spel van plezier en bevrijding via zelfkennis en zelfaanvaarding. In de periode 1990-2000 schreef ik de Gids voor de Voyager Tarot, gepubliceerd in 2000 door uitgeverij Koppenhol. Hierin verwerkte ik mijn eigen visie op de Voyager Tarot. Intussen ben ik een nieuw boek aan het schrijven over de meest inspirerende tarotspellen en de manier waarop zij elkaar aanvullen; naast de Voyager Tarot licht ik de betekenis toe van de tarot van Rider/Waite en van Aleister Crowley.

Inmiddels werk ik samen met Stichting de Ster in Terborg, waar ik les geef in tarot en astrologie. Zie ook www.dester.org.


V.L.N.R.:
.
XV Duivelsspel 
verwijst naar de vriendelijke anar- chist, maar kan zich ook manifesteren als de botte aso;
​.
Gids voor de Voyager Tarot, 
bij uitgeverij Koppenhol;
.
XVIII de Maan - van fijngevoeligheid en verbeeldingskracht tot verloren ziel of verzuipen in verdriet.